sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pitkän matkan autoilu

Moni pyöräilyä harrastava lähtee talvella etelään leireilemään pahimman talven aikana. Itse kun en harrasta pyöräilyä, niin en ole viittinyt lähteä. Mutta sponsori vaatii aina silloin tällöin pitämään pieni muotoisen etelän leirin. Työhönkun sattuu liittymään aika paljon reissaamista ja joskus yöpymisiä hotelleissa, niin on tullut kuljetettua pyörää mukana hotellikuoleman välttämiseksi.

Tälle kertaa reissu suuntautuin Itä-Suomeen. Tärkein valmistautuminen reissulle oli lenkkireittien suunnittelu, ei mitkään turhat työasiat. Kun yksi yö sattui olemaan Kuopiossa, niin pyysin Lontoon kämppistä mukaan oppaaksi iltalenkille. Huoneen ikkunasta näkyi kyllä Puijjon torni, jos treenaisin niin sinnehän pitäs nousta pariin otteeseen. Mutta onneksi en treenaa niin voi lähtä kaverin kanssa pikkulenkille.
Stani vei Kuopion pohjoispuolelle mistä kyllä löytyy ihan riittävän haastavia mäkiä tälläiselle tasamaan polkijalle. Taaskin joutu hetken hengähtämään Uuhimäen huipulla. Mutta pääsimpä sinne Feltin isolla eturattaalla, kun ei tuo shimpan etuvaihtajasta aina tiiä vaihtaako.
 Kuopiosta jatkoin mutkan kautta Joensuuhun. Hieman tasaisempaa maastoa siellä ja lumisempaa. Kotona tehdylle reitille vaan sattui ei-talvikäytössä olevia pätkiä, jotka joutui sitten kiertämään lähiöitten läpi. Puolessa välissä alkoi ilta hämärtymään ja kylmeneen, niin päätin koittaa garminin reitin tekemistä. Kohtuu mukavasti ilman suuria mutkia opastikin hotellille. Kartasta katsoen olisin ehkä mennyt erireittiä, mutta pääasia että toimii. Tosin, säästin vain noin 5km aikomaltani reitiltä.

Viimeiseksi yöpaikaksi valkkautui lokististen syitten vuoksi Kuhmo, saapi aamulla nukkua 30min pitempään kuin Sotkamossa missä olisi ollut paremmat harrastemahdollisuudet. Ja olishan Kuhmossakin ollut hotellilla eläkeläisten tanssit tarjolla mutta ei, nappasin pyörän alle ja kävin pikkulenkillä. Soratiet vaan osottautui sen verta paikoin pehmeiksi ja paikoin jäisiksi että piti lennosta muuttaa reittiä.


Säät suosi tätä reissua mukavasti. Joka ilta oli aurinkoista eikä satanut. Hieman vaan meni loppupätkästä viileeksi. Ja jos olis vaan ollut kuukauden myöhemmin niin olis voinnut lähteä ihan maantiepyörällä ajeleen. Tosin, sillä pitäisi mennä maanteiden vartta pitkin eikä voi niin mukavasti ajella rantoja pitkin. Eli Feltti on näillä reissuilla ehkä se parempi vaihtoehto kun ei kuitenkaan tule treenattua vaan ihan vain ajeltua.

Ja kun autoilun makuun päästiin, kävin Kemissä syömässä liikaa ja koitin poltella kaloreita pienellä lenkillä sunnuntainaJa kohtahan sitä aletaan katteleen maantien reunaa, kun alkaa uusi brevetti-kausi. 12.4 olisi Juustolan kierros, 3.5 Kuopiossa 300km ja 17.5 Oulujärven kierros. Sitten olis 24.5 Fleche, jos joukkeen vaan saa kasaan ja 7.6 600km brevetti minkä ajelen ehkämahdollisesti hellsingissä, jos saan asiat järjestymään. 26-27.6 olisi ehkä nannaa tarjolla koko rahalla, mutta menee itellä ehkä järjestelypuuhissa. Saas nähä miten käy. Kesälle kuitenkin pitää pitkä lenkki järjestellä, retki tai brevetti-meiningillä. Siittä voisi kirjoitella uuden tekstin jossakin välissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti