sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syksy tuli, kunto meni

Lämmin syksy se vaan tuntui jatkuvan. Joten yhden lenkkikaverin kanssa sovittiin hieman pidempi lenkki muissa maisemissa. Lähdettiin liikenteeseen Kemin torin reunalta syksyiseen sateeseen. Olisi ne kuivat ja aurinkoiset kelit saanneet jatkua edes yhden päivän.
 
Alkuun ajeltiin hyvää vauhtia Taivalkosken padolle. Tuntu jo hieman jaloissa vuoden mittaan tulleet kilometrit, mutta luulin että kyllä se siittä aukeaa. Mutta kun ei. Idän puolen tien mäissä ne vähäisetkin voimat katos. Kyl meinas ketuttaa, kun muisti kuinka kesän alussa samaisiin mäkiin hyökättiin vauhdin kanssa. Nyt oli hyvä että pääsi edes ylös ajamalla.

Mutta kuitenkin Kuksaan päästiin nauttimaan aikaista lounasta. Maukas oli lounas, mitä ny hieman turhan raskas kun possua ja kermapottuja oli tarjolla. Oli meinaan tuskien taival jatkossa. Pitäs pidättäytyä hieman kevyemmissä aterioissa matkan varrella.
Tuskaista ja voimatonta ajoa jatkettiin Kukkolankoskelle jossa nautittiin munkkikahvit ja pullollinen vissyä. Ei auttanut jalkojen voimattomuuteen kivennäisaineet. Peesistä nauttien puoteltiin Tornion reunalle ja lähdettiin hieman oikomaan, tänään ei kulje ei sitten yhtään.

Laivaniemen paikoilla tuli ylimääräinen hengähdystauko kun rengas meni kolmannen kerran tälle vuodelle.
 7h meni nyt 145km lenkille. Tais olla tässä tämän vuoden maantielenkit. Loppuvuosi menee sorateillä ja toivon mukaan talvisilla teillä.
Pakko se on myöntää, että on tullut ehkä ajettua liikaa tälle kropalle. Nyt kun kilometrikisakin loppu, niin taidan pitää hieman taukoa. Pistetään pyörät talvikuntoon, vaihdetaan ketjut ja takapakat sekä voidellaan vaijjerit. Kuun vaihteessa laitan sitten kuukausikortin läheiselle kuntosalille. Aletaan paranteleen taas selkää, kun on kesällä taas päässyt se puoli elämästä vähän unohtuun.

Niin ja muistakaa, pimmeillä teillä tarttee valot pyörään. Lain velvoittamana eteen ja taaksekkin oman turvallisuuden vuoksi.
Itse suosin niin arki- kuin lenkkipyörässä dynamovaloja. Ei tarvitse huolehtia akkujen varauksista ja kun on kunnon lamppu edessä, niin näkee ajella pimeessääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti