sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Talvipäivänseisaus 2014

Syssyn mittaan höykättiin järjestämään Ouluun talvipäivänseisaus pyöräily, varjona Tampereelle tapahtuvalle viralliselle ajolle. No, järjestäminen vaadi kuin kutsun laittamista samaiselle sivulle ja facebookkiin.

Päivämäärän lähestyä, alkoi sähköpostiin tippumaan ilmottautumisia. Eli sitähän tarttee lähteä ajeleen kelistä huolimatta.

Viikko ennen ajoa oli kuluvan "talven" paras keli ajella pyörällä. Ajeleskelin sitten 08-lenkin sakkolenkiksi 200km jouluisen pakkolenkin. Oli oikein mukavaa ajella kun oli mukava keli, pikkupakkasta ilman sadetta. Sen jälkeen piti olla helppo viikko edessä auton ratissa, pashat. Vuokrasin yksi ilta läskipyörän iltalenkkia varten ja sain paidan hikeen raskaahkolla lenkillä. Se siittä levosta. Kuumeenkin sain :(

Kuitenkin, jonkusen reittiversion tein valmiiksi vähälumista ajoa varten. No, kun talvipäivänseisaus koitti, ei ollut niin vähälumista, kuten siihen asti oli ollut. Satoi lunta koko päivän. Kuitenkin Oulun lähtöpaikalle ilmaantui 8 innokasta pyöräilijää lisäkseni. Pari lähti kiertämään Juustolan lenkkiä ja muut tyytyivät varmasti turvallisiin klv:hin soratie maustein.

Eli matka lähti kohti Muhosta, lumisateessa, jatkuvassa lumisateessa, ei niin tuorein jaloin. KLV oli koko ajan heikosti aurattua ja teillekkin oli päässyt kertymään lunta ja nimismiehen kiharaakin. Jossain Juurusojan liepeillä, Viskaalimäen jälkeen paljastui karu totuus. Ei tällä kunnolla ole mitään järkeä ajaa. Ajelin sitten porukan perässä Oulun baariin ja otin baarin antimia kotieväiksi pettymystä hukuttamaan. Ajoseura ajeli yön mittaan n.220km, Juustolan lenkille lähtenyt n. 240km ja 08-lenkin kapteeni soolona 270km. Etelässä ei oltu veteliä, ajelivat pahimmillaan yli 300km. Kuopion maestrokin ajoin ajon aikana 200km mutta varasti lähdössä ja kokonaismatkaksi tuli kait n.260km. Ja pahin kaikista polkasi 400km, Oulu-Jyväskylä välin. Jotakuinkin apauttia rallaa 30 polkijaa ajeleskeli tämän vuoden talvipäivänseisauspyöräilyssä. Osallistujamäärä kasvoi merkittävästi viime vuoteen verrattuna, ainaskin Oulussa (2013 1kpl, 2014 8kpl). Suaattaapi olla että vuoden päästä ajellaan taas.

Mittariin kertyi 110km ja energiaa paloi 3400 kCal. Kesällä 108km lenkillä meni 1200 kCal. Vaikka tilastot (kesän suoritus 08-lenkin aurinkokannella myötätuuleen) aina valehtelee, niin oli raskas lenkki.

Sunnuntai aamusta sitten heräsin jalat vielläkin hapoilla ja pahemmin hikisenä kuin koko 110km pyöräilyn aikana. Tais iskeä oikea kuume pyöräkuumeen lisäksi. Se onkin kunnollisen työntekijän merkki että sairastaa viikonloppuisin ja lomilla. Se vaan ihmetyttää, miksi minuun sitten iskee vapailla?

Muutaman kuvan kerkesin ottaan, paljoa ei irti saa näillä panostuksilla mutta kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti